Ракия

Духът на Качествената Ракия

Добрата ракия се дестилира от качествено вино. Процесът на подбор на грозде  за ракиите КОРТЕН е прецизен, за да се постигне търсеното високо качество и уникалност на дестилатите. Гроздето е от избрани лозови масиви, винифицирано е по специална технология, за да се получи чист и интензивен сортов аромат. 

Кортен Резерва
Отлежала Мускатова Ракия

КОРТЕН РЕЗЕРВА ОТЛЕЖАЛА МУСКАТОВА РАКИЯ е висококачествена ракия, създадена по специална технология чрез дестилация на вино от цяло грозде от сорта Мускат Отонел, с цел да се постигне интензивен сортов аромат. Гроздето за тази ракия е ръчно брано в касетки, от избран лозов масив. Ракията отлежава последователно в подбрани традиционни дъбови бъчви и бъчви от десертно вино Мускат Отонел повече от 5 години.

Ракията впечатлява със златен, сламесто-жълт цвят. Уникален богат аромат на Мускат, сушени смокини, стафиди и нежна ванилия. Благородна мекота, галеща топлина и хармоничен пикантен финал.

Една отличителна Ракия, резултат от богатия опит и познания на Росен Георгиев за постигане на съвършения продукт.

Alcohol: 40 % vol
Volume: е700ml
Double cask matured

Ракия Отлежала Мускатова Лимитирана селекция

За получаването на дестилата за тази ракия се използва прецизно подбрано грозде от сорта „Мускат Отонел“, който се винифицира при специални условия за оптимална изява на сортовия потенциал. Отлежава в „златни” дъбови бъчви, повече от 5 години за добиване на благороден финес.

Alcohol: 40 % vol
Volume: е500ml
5 years barrel aged

Ракия Бистра Мускатова Лимитирана селекция

Ракията е произведена от сорта „Мускат Отонел” в духа на най-добрите наши традиции. Чистотата на водещата гроздова плодовост бележи основния щрих в ароматния профил на тази ракия. Вкусът има приятно начало, галеща дължина и мекота.

Alcohol: 40 % vol
Volume: е500ml
Double distilled

Кортен Ракия
Анасон & Мед

Висококачествена ракия, създадена по специална технология чрез двойна дестилация на вино. Напитката притежава специфични вкусови характеристики, дължащи се на добавения екстракт от семена на звездовиден анасон.

Ракията  впечатлява с преобладаващ анасонов аромат, хармоничен меден нюанс и мек, благороден  вкус.

Alcohol: 47 % vol
Volume: е700ml
Extra fine rakia

 

Предложение за сервиране:
50ml Ракия | Анасон & Мед
50ml  вода
2 кубчета лед