Екип

Цялостната дейност по менажирането на лозята и правенето на виното се ръководи от едни от най-изявените български енолози – Капка Георгиева и Росен Георгиев. Работата им като екип стартира, когато заедно започват да  изследват качеството на отделни парцели и да експериментират с малки обеми, следвайки всички важни правила за  производството на премиум вина. Остават много приятно изненадани от резултите, когато ги дегустират. От тогава до днес, те продължават да работят заедно в търсене на абсолютен финес и  хармония във всеки един детайл от вкуса на вината, които създават. 

 

 

Капка Георгиева - Главен енолог

„Винарят трябва да има много добре развито вътрешно усещане за виното, което иска да направи още когато гледа гроздето на лозето. За да сътвориш „голямо вино“, не е достатъчно да следваш строгите правила и отъпкани пътища. Важни са дълбочината на разбирането, опитът и цялостната философия, с които подхождаш при неговото създаване.”

Росен Георгиев - Старши енолог

„Вината не се правят, те се съдават чрез безкомпромисен и страстен фокус върху качеството и вниманието към детайлите във всички аспекти на винифицирането. Това позволява на виното и лозята да изразят своя истински потенциал. Голямото вино се създава в лозето, от там започва неговото раждане.“